När man har skrivit musikartiklar i fyra år så börjar det förr eller senare dyka upp möjligheter att skriva inte bara för sina egna sidor utan också för andras. Jag som tidigare levt på annonsintäkter från automatiska system måste då ta mig i kragen och skriva en faktura. Jag har bävat inför detta, mest för att det kändes som ytterligare något med företagandet som man måste sätta sig in i, och fundera över, och surfa runt för att få svar. Men så svårt är det inte att fakturera numera.

Precis som det finns bokföringsprogram online så finns det också faktureringsprogram. www.faktura24.se är ett sådant. Faktura24 erbjuder en småföretagare som jag den ypperligare möjligheten att faktiskt skicka en faktura gratis i månaden (jag som studerar tar ju sällan fler än ett uppdrag på en månad – som inte har med mina egna sidor att göra, det vill säga). Sedan skickar de flesta förstås fler fakturor, men månadspriserna på Faktura24 är helt klart överkomliga. Dessutom, eftersom du hade turen att hitta in på Musikalisk.se, så trollar jag med nöje fram en kod till dig som ger dig 10 % på företagets tjänster – FA10.

Och som jag nämnt tidigare så kan man göra hela bokslutstjosan och deklarationen online som enskild företagare. Det är lätt att vara webbutvecklare. Om jag sedermera vill dra igång ett musikföretag så kommer det nog inte att kännas som ett jätteprojekt.

 Kommentera

Du kan använda de här HTML-taggarna och attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(krävs)

(krävs)

© 2012-2015 Musikalisk.se Suffusion theme by Sayontan Sinha