Vi sitter väldigt mycket vid våra datorer nu för tiden, och det är också genom datorerna vi kanske allra oftast avnjuter musik. Tjänster som Spotify, iTunes och Youtube gör att vi har tillgång till musik producerad i nästan alla världens hörn genom några klick. Men det är att göra musiken orätt att lyssna på den som vi gör ibland – genom laptophögtalarna eller ett par usla in ear-hörlurar. Musiken blir inte längre en vara som konsumeras, utan jämförbart med det syre vi andas. Vi tar inga djupa andetag? Varför då? Jo för det vore väl onödigt? Det finns ju ingen risk att syret kommer vara slut om några minuter (kanske bäst att ta i trä här).

Att ta ett djupt andetag är att göra sig själv en tjänst och skaffa ett par bra datorhögtalare – produkter som du kan läsa om på den här sidan. Och det behöver inte vara dyrt – tvärtom finns det en lång rad prisvärda, billiga datorhögtalare som man kan införskaffa och berika sitt hemmamusikliv. Vad ska man ha för märke då? Det beror på vad man värderar högst. Följ länken så hittar du exempel på bra billiga högtalare från bland andra Logitech och Creative (vilka nog kan ses som de två ”jättarna” på marknaden för datorhögtalare).

Du kanske är av uppfattningen att dina gamla högtalare som följde med din stationära dator från slutet av 90-talet fortfarande duger hyfsat bra. Jag tänkte likadant, tills jag köpte ordentliga högtalare och insåg vad jag under en lång period gått miste om. Datorhögtalarna har visserligen inte utvecklats så mycket under de senaste åren, men det är förvånansvärt ofta man ser sådana där riktigt gamla grådaskiga pjäser i hemmen – ofta lite halvt gömda bakom den nya, snygga datorskärmen.

Jag själv? Jag äger ett par Logitech Z623. Ett lysande köp, som blev ännu mer lysande med tanke på att jag hade 50% rabatt.

 

 Kommentera

Du kan använda de här HTML-taggarna och attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(krävs)

(krävs)

   
© 2012-2015 Musikalisk.se Suffusion theme by Sayontan Sinha