Jag drar igång för många projekt. Det råder inga tvivel om den saken. Jag kunde exempelvis inte nöja mig med en sida om filmmusik – jag var tvungen att skapa en till. Mindre skala på denna andra, emellertid. Du hittar sidan på adressen http://www.filmmusik.n.nu/.

Jag ska inte sticka under stolen med att sidan delvis skapades för att marknadsföra Filmscore.se. Det är inte överdrivet lätt att få alla relevanta besökare man vill ha till en sida som inte har ordet ”filmmusik” i namnet. Det är emellertid betydligt roligare att driva Filmscore idag än det var för ett år sedan. Besökarantalet, om man jämför de två perioderna 1 januari 2011 – 18 september 2011 och 1 januari 2012 – idag så har det växt med ca 265 %.

Jag kände att jag behövde några sorts permanenta sidor. Planen var annars kort och gott att lägga upp ett soundtrack-tips i veckan på sidans blogg. Jag skrev i slutändan några korta tipsartiklar som helt enkelt handlar om att uppleva filmmusik. Hur kan man dra nytta av Spotify för att hitta bra filmmusik (spellistor och så vidare). Hur kan man dra nytta av Youtube? Jag komponerade också ihop en artikel om filmer med världsmusik.

Det är mitt första försök till att sätta ihop en hyfsad n.nu-sida. Systemet är verkligen fantastiskt. Det går fruktansvärt snabbt och så gott som alla sådana där optimeringsgrejer som tar en stund att få till i vanliga fall går på ett kick – automatiskt. Sedan återstår det väl att se om man faktiskt kan få några besökare till en sådan sida också.

Det som gör det extra roligt med filmmusiksidorna nu är att jag under hela året faktiskt kommer att plugga opera- och filmmusik. Sedan under studieåret 2013-2014 kommer jag att skriva musik till en film som ett av sista årets projekt. Jag ser oerhört mycket fram mot detta, naturligtvis. Kanske jag till och med startar en tredje filmmusiksida där jag lägger fokus på att skriva filmmusik. Men det kommer definitivt att få vänta.

 Kommentera

Du kan använda de här HTML-taggarna och attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(krävs)

(krävs)

 
© 2012-2015 Musikalisk.se Suffusion theme by Sayontan Sinha