Toppen.nu är en nya sida med redaktionellt utvalda länkar där Komponera.se har fått en plats högst upp i kategorin ”Noter på nätet”. Detta åsyftar särskilt Komponera.se:s sida om just gratis noter, och Toppen lyfter särskilt fram positiva aspekter som att sidan är lättförståelig och att sökfunktionen fungerar bra. Detta gör mig mycket nöjd eftersom sökfunktionen till en början fungerade ganska dåligt. Nu har jag emellertid statistik på att många använder den.

I fallet Gratis noter på Komponera.se så har sidan hård konkurrens med andra nottjänster, många av vilka ligger på sidor som bara är anpassade för just gratis noter och ingenting annat. Därför känns det extra kul att sidan fått det erkännande den fått. Nog skulle det vara ännu roligare om exempelvis mitt faktacentrum om orkestrering (som tog hundra gånger längre tid att sätta ihop) fick ett liknande erkännande. Vem vet, kanske i framtiden.

Jag får en oerhörd mängd frågor där besökaren vill att jag ska leta upp specifika noter till honom eller henne personligen. Tipsen, som upptar ca 600 ord, tappar därmed hastigt och lustigt sin funktion. Alla hatar text. Det ska gå klick-klick-klick hela tiden för en besökare online. Med en minimalt antal steg ska man ha nått fram till sitt mål. Jag känner själv ofta samma sak. Likväl är det just text och mängd text som sökmotorerna värderar allra högst på en webbsida.

 Kommentera

Du kan använda de här HTML-taggarna och attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(krävs)

(krävs)

   
© 2012-2015 Musikalisk.se Suffusion theme by Sayontan Sinha