Merch med tryck för band och artister

Att använda sig av merch och olika profilprodukter och kläder med tryck är ett utmärkt sätt för band och artister att inkludera sina fans samtidigt som de gör reklam för sig. Fansen kan stötta sina idoler genom att köpa merch även när det inte släpps ny musik eller anordnas konserter.

kläder med tryck och profilprodukter för band

T-shirts och hoodies med tryck

Den kanske vanligaste produkten att sätta tryck på är t-shirts. De är bekväma, har en stor yta för tryck både fram och bak och är något som de flesta tycker om att ha på sig, dessutom syns trycket ofta väldigt bra. Men en t-shirt kan ofta kosta en hel del att köpa och det kan då vara bra att erbjuda andra sorters merch som även de som inte vill spendera så mycket pengar kan köpa. Exempel på detta kan vara nyckelringar, kapsylöppnare och armband. Något som blivit väldigt populärt, och inte bara inom merch, är tygpåsar. Det är ett enkelt sätt att få in bandet eller artistens logotyp i fansens vardag om de använder påsen när de handlar eller till skola och jobb.

Vilken sorts merch som passar bäst beror ofta på vilken målgrupp som bandet eller artisten riktar sig mot. Om det är en yngre publik med barn kan billigare och lite mindre saker fungera bra, eftersom de då kan köpa det med egna pengar, medan dyrare kläder och produkter som kapsylöppnare skulle passa bättre för en lite äldre målgrupp. Något som brukar vara uppskattat är att trycka upp speciell merch för olika evenemang eller konserter, på så sätt får fansen ett minne med sig och kan känna att de har varit med om något riktigt unikt.